Organisatie & governance

Sinds 2018 is de Personalised Healthcare (PHC) Catalyst Alliance actief om het begrip voor het belang, de mogelijkheden en de uitdagingen voor Personalised Healthcare te vergroten.

Eind 2019 is de Stichting Personalised Healthcare Catalyst opgericht met als doel de transitie naar gepersonaliseerde zorg te versnellen. De Stichting is voortgekomen uit de Alliantie en staat ook geheel in dienst van de PHC Alliantie en haar doelstellingen. Dit blijkt uit het geïmplementeerde bestuursmodel. Hierin zijn opgenomen een Raad van Toezicht en een Raad van Advies die geheel bestaan uit leden van de Alliantie.

Bestuur

Het Bestuur bestuurt de Stichting en waarborgt de continuïteit van de Stichting door zorg te dragen voor de financiële gezondheid van de Stichting. Daarnaast is het Bestuur verantwoordelijk voor het werven (uitnodigen), informeren, activeren, en involveren (in projecten) van leden van de Alliantie.

Prof. dr. Paul Iske

Voorzitter

Prof. dr. Paul Iske is hoogleraar Open Innovatie & Business Venturing aan de Universiteit van Maastricht en hoogleraar Kennismanagement aan de Universiteit van Stellenbosch. Ook is hij oprichter en CFO (Chief Failure Officer) van het Instituut voor Briljante Mislukkingen (www.briljantemislukkingen.nl), dat als missie heeft de aandacht te vestigen op het belang van experimenteren om paradigmaverschuivingen en baanbrekende innovatie mogelijk te maken. Hij is internationaal auteur, consultant en spreker op het gebied van innovatie, ondernemerschap, kennismanagement en creativiteit.

Dr. Herman Wories

Bestuurslid

Dr. Herman Wories is een doorgewinterde innovatie management professional. Hij heeft binnen DSM meer dan 30 jaar internationale ervaring in B2B innovatiestrategie en -implementatie opgedaan, inclusief 10 jaar manager van de Incubator, verantwoordelijk voor new business development en R&D. Herman was actief in ontwikkelde en opkomende markten. Daarbij creëerde hij strategische partnerships met zowel kleine start-up bedrijven als met branchegenoten. Hij is project director Sustainable Supply Chain Management bij het Brightlands Institute for Supply Chain Management.

Als bestuurslid van de PHC Catalyst focust Herman op het ontwikkelen van partnerships en (financieel) support voor de Stichting en haar activiteiten.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) is belast met het houden van toezicht op het Bestuur en het bewaken van de doelstelling van de Stichting. De RvT staat het bestuur met raad terzijde en is bevoegd het Bestuur -gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Andre Dekker

Lid

Ron Herings

Lid

Edwin Bas

Lid